Kurs i obuka – Pekar - predviđen je za polaznike koji žele profesionalno da se osposobe za rad u ovoj prehrambenoj struci. Jer, dobro obučen pekar je radnik koji je veoma tražen kao profil stručnog zanimanja, a zapošljava se najčešće po sigurnoj i dobroj preporuci. Postoji mogućnost, nakon završavanja ovog oblika nastave, samozapošljavanja odnosno - otvaranja sopstvene pekare.
Ovim vidom obrazovanja polaznik stiče znanje i veštine za poslove koji se baziraju na izradi raznih vrsta peciva, hleba, testa za picu i drugih proizvoda od raznih tipova brašna. Sam vid prakse osmišljen je kao profesionalna priprema za budućeg kvalitetnog radnika. U toku održavanja prakse stiče se znanje o upotrebi neophodnih mašina, ali i materijalima koji se koriste pri izradi peciva. Savladava se teorija postupka dobijanja testa od brašna i koja se vrsta, odnosno tip koristi, da bi se dobile određene vrste željenih proizvoda. Pored brašna, za pripremu ove vrste prehrambenih artikala koriste se i druge namirnice kao što su mleko, kvasac, so, šećer, jaja i dr. O načinu i količini upotrebe ovih namirnica, potrebne informacije ćete dobiti na praktičnom i teorijskom delu obuke.
Kurs i obuka – Pekar – profesionalno je prilagođen, teoretski i praktično, svakom pojedincu, zainteresovanom polazniku. Traje tri meseca, odnosno 300 sati prakse, nakon čega je polaznik spreman da izađe na ispit. Diploma koju svaki naš učenik dobije validna je za upisivanje u radnu knjižicu i priznata u inostranstvu. Iz svih navedenih razloga mi Vas očekujemo!!!