Kursevi | Obuka | Škola za mlekare | Institut za stručno usavršavanje

Kurs i obuka - mlekar

Kurs i obuka – Mlekar - način edukacije, koji stručnos osposobljava svakog polaznika kome je želja da se bavi ovim zanatom, odnosno kome je ovaj profil rada jedan od onih koji najviše odgovora polazniku kao osobi, odnosno ličnosti. Kako se sam kurs sasoji većim delom od praktične nastave, sigurno je kvalitet budućih radnika na visoko profesionalnom nivou. Ipak, ukoliko se već nalazite na radnom mestu mlekara i to možete da potvrdite overenom potvrdom, postoji mogućnost i prijavljivanja, odnosno polaganja ispita, kako biste došli do željenog sertifikata, diplome.

Mlekar je obuka u kojoj saznajete i učite o raznim tehnološkim procesima. Saznajete koje su fizičke i hemijske osobine mleka, sastav mleka i svi spoljni faktori koji utiču na fermentaciju mleka, o prizvodnji mlečnih prozvoda – siru, jogurtu, kiselom mleku i dr. Takođe, naučićete i na koji način se kontroliše kvalitet mlečnih proizvoda. Pored istaknutog, poseban akcenat se pridaje savladavanju bezbednosti i zaštite na radu.

Kurs i obuka – Mlekar – profesionalno je prilagođen, teoretski i praktično, svakom pojedincu, zainteresovanom polazniku. Traje tri meseca, odnosno 300 sati prakse, nakon čega je polaznik spreman da izađe na ispit. Diploma koju svaki naš učenik dobije validna je za upisivanje u radnu knjižicu i priznata u inostranstvu. Međutim, pored istaknutog, ovaj sertifikat dovoljan je da postanete vlasnik svoje mlekare. Iz svih navedenih razloga, ali i onih koje možda u ovom trenutku nismo spomenuli, Mi Vas očekujemo!!!

Lista gradova za kurs i obuku za mlekara


Literatura za mlekara

Priručnik za mlekara | Institut za stručno usavršavanje