Kurs i obuka – Buregdžija - edukacija i obrazovanje za specifičan zanat koji je u današnje vreme u deficitu, jer je sve manje kvalitetno edukovanih, profesionalnih majstora ovog zanata. Posao ovog vrsnog majstora spada u dobro plaćene poslove, te su iskustvo i praksa neophodno kako biste bili zasigurno jedan od kvalitetnijih radnika. Specifične osobine kvalitetnog burgdžije su dobra koordinacija pokreta, preciznost, odmerenost, veštine u rukama koje se stiču praksom i naravno brzina. Jer, velika je količina ove namirnice, koja se naparavi u toku jednog radnog vremena.
U toku samog trajanja kursa poseban akcenat se stavlja na edukaciju o načinu prepoznavanja određenih vrasta brašna, kao i specifičnost svakog tipa kada je u pitanju razvlačenje zamešenog testa za burek, pitu ili pak lisnate komade.
U današnje vreme, za razliku od ranijih godina kada se uglavnom pravio samo burek sa sirom i mesom, tražena su i veoma aktuelna i druga specifična punjenja poput: nadeva od pečuraka, pilećeg mesa, raznih drugih sastojaka, a posebnu ulogu u količini potražnje ima pizza burek. Pored slanih tu su i slatke vrste bureka sa nadevom od jabuka, višanja, kajsija, čokolade i sl.
Kurs i obuka – Burgdžija– profesionalno je prilagođen, teoretski i praktično, svakom pojedincu, zainteresovanom polazniku. Traje tri meseca, odnosno 300 sati prakse, nakon čega je polaznik spreman da izađe na ispit. Diploma koju svaki naš učenik dobije validna je za upisivanje u radnu knjižicu i priznata u inostranstvu. Iz svih navedenih razloga mi Vas očekujemo!!!