Kursevi | Obuka | Škola za kuvare | Institut za stručno usavršavanje

Kurs i obuka - kuvar

Kurs i obuka – Kuvar – je kurs stručnog usavršavanja u trajanju od tri meseca, odnosno 300 sati odrađene prakse u kuhinji nekog restorana, hotela ili sličnog mesta, u mestu u kom se polaznik nalazi.

Program teoretske i praktične obuke za kuvara je od strane profesionalnih predavača i odobren od strane Ministarstva prosvete, a čini granu ugostiteljstva. Polaznik na ovom kursu stiče razna znanja i veštine. Ovladava posebnim tehnikama kada su u pitanju priprema hrane, serviranje i dekorisanje određenih jednostavnih jela. Najčešće su u pitanju jela od povrća, razna variva, jela od raznih vrsta mesa, pripremanje salata, supa i čorbi, ali i drugih obroka pripremljenih od različitih životnih namirnica.

Kurs i obuka – Kuvar – se bazira na vežbama, praktičnom radu i sticanju znanja u kuhinji restorana ili hotela, nakon čega je polaznik spreman za polaganje ispita. Diploma koju je sebi time obezbedio validna je za upisivanje u radnu knjižicu i priznata u inostranstvu.

Ukoliko je Vaša želja da postanete profesionalni kuvar i uz to da kroz svoj rad prenesete pozitivne emocije koje sigurno osećate dok radite posao koji volite na one koji probaju Vaše specijalitete, ovo je pravi izbor usavršavanja za Vas. Zato ne čekajte više ni čas i krenite ka svom cilju što pre!!!

Lista gradova za kurs i obuku za kuvara


Literatura za kuvara

Priručnik za kuvara | Institut za stručno usavršavanje